Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Succesvol doelen voor Hotels & Restaurants

Als je met meerdere teams of je hele organisatie een strategie succesvol wilt implementeren, zijn veel uitdagingen. Sterker nog, de kans dat je plan leidt tot het gewenste resultaat is niet zo groot. Hier is veel onderzoek naar gedaan, maar de grootste reden waarom goed bedoelde verbeter-pogingen toch niet slagen is het 'huidige werk'.
De kracht van alle bestaande ingesleten patronen houdt ons waar we nu zijn.


Meer dan 70% van alle verbeterplannen mislukken - McKinsey research

 

Om succesvol te veranderen staat een aantal vragen centraal: Hoe krijg je een bedrijfsstrategie helder doorvertaald naar alle teams? Hoe weten alle medewerkers in elk team hoe zij het beste kunnen bijdragen? Hoe zorgen we dat iedereen focus blijft houden, ook als het spannend wordt? Hoe bouwen we een bedrijfscultuur van continu verbeteren?

Grip op het resultaat door grip op het proces

Voor een succesvol verbeterproces is een goede voorbereiding het halve werk. Het doel van het implementatie proces is om alle teams actief te betrekken bij wat zij kunnen doen om de bedrijfsstrategie te realiseren.
Met 1FOCUS beginnen we met een bedrijfsdoel met elk team heel concreet te maken, in deze stappen:

Implementatie proces
Strategie vertaling

Strategie vereenvoudiging

De eerste stap is het verhelderen van de uitdagingen en jullie doelstellingen. Deze management meeting bestaat uit een uitleg van 1FOCUS aanpak, een concept formulering van het belangrijkste doel en een goed beeld krijgen van implementatie stappen. Hiermee ben je als MT in staat om go/no-go beslissing te nemen.

Teamleiders Workshop 1: Doel

Met alle teamleiders kiezen we 1 doel per team waarmee we het best bijdragen aan het gekozen bedrijfsdoel. Een 'team' is hier een groep mensen die dagelijks/wekelijks hieraan gaat werken. Dit kan met de huidige teamindeling, maar dit kan ook in een andere samenstelling. Een doel is dan strak geformuleerd in één zin met een meetbare start- en eindwaarde.

workshop focus
Gedragspatronen

Teamleiders workshop 2: Gedrag

Dan bekijken we goed wat de kernactiviteiten zijn die het meeste impact op dit doel hebben. Het kan zijn dat we dit wel weten, maar het niet consequent tot uitvoering krijgen, maar het kan ook zijn dat we eigenlijk niet goed weten wat de beste aanpak is. We leren dit om te zetten in vaste gewoontepatronen, met aantallen.
Dan bereiden de teamleiders zich voor op de team introductie.

Team Introductie

De teamleiders houden nu een introductie sessie met hun team. Het doel en gedrag is wel voorbereid, maar hier is nog volop ruimte om verder vorm te geven en aan te scherpen.
Teamleden kunnen binnen een team verschillende rollen en gedragingen hebben om te komen tot het beste team resultaat.
En er worden afspraken gemaakt over het houden van weeksessies en het bijhouden van voortgang.

Team introductie 1focus
Weekritme

Teamleiders workshop 3: Weekritme

In deze laatste workshop delen de teamleiders de resultaten van hun teams en krijgen feedback. Het laatste onderdeel is het leren leiden van effectieve weeksessies.
Teamleiders worden getraind in handige do's & don't voor omgaan met uitdagingen onderweg. We vinden een goede balans tussen strak op de inhoud en ruimte voor verdieping.

Van START in het weekritme

Dan gaan we van start met het nieuwe weekritme. Iedereen zorgt per week dat de belangrijkste activiteiten tijd krijgen.
Iedereen houdt zijn voortgang bij en we starten met het houden van weeksessies. Hierin bespreken we de status van de week en een vooruitblik op komende week, zodat we elkaar hulp kunnen bieden.

Weeksessies
focus goal

Wij helpen mensen en bedrijven bij het
behalen van hun belangrijkste doelen.

© 2022 1FOCUS. Alle rechten voorbehouden.