Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

ONDERNEMERS MINI-CURSUS
Welkom Mini-Cursus
Probleem van Uitvoering
Doel formuleren
Gedrag formuleren
Weekritme bouwen
Aanbod: 1 ronde samen

Behaal steeds je bedrijfsdoelen

Welkom bij de Mini-Cursus 'Doelen behalen' voor ondernemers

In deze video een introductie van de mini-cursus en wat je kunt verwachten. Ronald licht toe waar het 1FOCUS model vandaan komt en hoe je hiermee je doelen steeds kunt behalen.

De inhoud van deze video:

 • Welkom Mini-Cursus

 • Achtergrond 1FOCUS

 • Samenvatting 1FOCUS model

 • Inhoud van de Mini-Cursus

 • Belangrijke tip

 • Transcript

  Hoi, leuk dat je je hebt aangemeld voor deze mini-cursus. In een aantal stappen ga ik je precies laten zien hoe je een belangrijk bedrijfsdoel toch kan behalen ondanks de drukte van de dag. Ik ben Ronald van Westering, oprichter van 1focus. Dit is een manier van werken eigenlijk bedoelt voor teams en bedrijven om hun strategie te realiseren, maar in dit geval pas ik het toe op ondernemers. Ik ben zelf eerst jaren bedrijfsadviseur geweest en met veel verbeter-aanpakken gewerkt. Ik vond het verbazingwekkend hoe weinig het lukte om een verandertraject succes af te ronden. Het schijnt dat 70% van alle verbeter-initiatieven mislukken. Niet zo gek mensen na een tijdje wat cynisch worden bij de zoveelste poging. Aangezien deze aanpakken vaak sterk inhoudelijk (analytisch) waren, wilde ik de factor ‘mens’ beter begrijpen. Toen heb ik 12 jaar als franchisenemer gewerkt bij FranklinCovey en ben gecertificeerd in bijna al hun programma’s. Zelf meegeschreven aan een Covey-boek. Maar ook daar hadden we behoorlijk last van het fenomeen ‘het waren 2 fantastische dagen’. Als je inzicht en inspiratie zoekt is dat prachtig, maar als je je bedrijf echt een level verder wilt krijgen, is inspiratie maar 10% van het succes en de andere 90% is de juiste discipline van uitvoering. Toen ben ik 1FOCUS gestart. Het idee was heel eenvoudig. We brengen je uitdaging terug naar 1 doel per ronde, benoemen de 2 gedragingen die daar de meeste impact op hebben, bouwen een weekritme waarin je voorrang geeft aan deze activiteiten en doen aanpassingen per ronde op basis van wel/niet werkte. In deze mini-cursus zal ik alles precies langslopen:

  Wat is het probleem van uitvoering (of eigenlijk hoe komt het dat we niet uitvoeren)

  Hoe je goed scherp doel formuleert, zodat dit jouw def. Van succes is.

  Hoe we de beste gedragspatronen benoemen die nodig zijn voor dit doel.

  Hoe we een weekritme bouwen en omgaan met afleidingen

  Hoe je verbeteringen doorvoert en steeds meer grip op een uitkomst krijgt.

  Voor je van start gaat, heb ik 1 belangrijke tip: doe het goed of doe het niet. Dit betekent dat als ik een opdracht geef ‘schrijf dit/dat op’ doe dat dan ook. Ik wil niet dat jij dit programma leuk vindt, maar ik wil dat je je doel haalt. Dit is geen inspiratie-programma dit is een doe-programma. Elke video heeft een opdracht, dus zorg dat je deze steeds gedaan hebt voordat je doorklikt naar de nieuwe video. Ik ga je komende week elke dag 1 email sturen om je te herinneren om alle stappen te doen. Heel veel succes!

  focus goal

  Wij helpen teams bij het behalen van
  hun belangrijkste doel, met 1FOCUS

  © 2022 1FOCUS. Alle rechten voorbehouden.